Al-Qaida-glossy onthult: zo maak je een bom in moeders keuken

bouke sonnega 16 jul 2010 Politiek

[[image file=”2010-07/bom_copy1.png” align=”inline” ]]
De advertentie-inkomsten vallen nog wat tegen, maar het is zo ver. Al-Qaida heeft haar eigen glossy. Het blaadje, met de toepasselijke naam Inspire, biedt artikelen als How to buid a bomb in the kitchen of your mom en een verhaal over klimaatverwarming toegeschreven aan Osama Bin Laden.

Vier voordelen van de doe-het-zelf-bom staan keurig op een rijtje. De laatste: “In twee dagen kun je een bom maken waarmee je eenvoudig tien mensen om kunt brengen. Bouw een maand je kunt er tientallen mee doden.”

En ook een Nederlands tintje. Een, het moet gezegd, mooi opgemaakte [[popup file=”2010-07/dodenlijst.png” description=”dodenlijst” align=”inline” ]] meldt dat Ayaan Hirsi Ali en ene Girt Wilders (wie?) de kogel verdienen. 

Wonderlijk is het wel; het magazine Inspire van zomer 1431. Geschreven in het Engels, duidelijk er op gericht de Westerse jeugd te activeren. Er wordt in geschreven over de klimaatverwarming, armoedebestrijding en natuurlijk over Amerika. Het tijdschrift promoot de Open Source Jihad. Moslims kunnen thuis trainen, en hoeven de deur niet meer uit om te trainen of te strijden.

De Amerikaanse media sprongen als bange wezels bovenop het via internet verspreidde magazine. Maar het is maar de vraag of we echt bang moeten zijn voor de effecten. Volgens de Amerikaanse Jihad-volger Jarret Brachman valt het allemaal wel mee. “Het is de zoveelste Engelse Jihad-boodschap op internet. Alleen nu Al-Qaida er iets mee te maken heeft, valt het pas op.”

Een paar pagina’s uit de glossy:

Klimaatverwarming

[[image file=”2010-07/aarde_copy1.png” ]]

Bom maken

[[image file=”2010-07/bom.png” ]]

Quotes van vriend en vijand

[[image file=”2010-07/quotes.png” ]]

Reageer op artikel:
Al-Qaida-glossy onthult: zo maak je een bom in moeders keuken
Sluiten