Spring naar de content

Opgefokte beats

The Count & Sinden, Mega Mega Mega, 4 sterren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Mega Mega Mega is het eerste album van Joshua ‘The Count of Monte Cristal’ Harvey en Graeme Sinden, kortweg The Count & Sinden. Het Britse producersduo had in samenwerking met de Amerikaanse rapper Kid Sister in 2008 een clubhit met het nummer Beeper, en op hun experimentele en grensverleggende debuutalbum is te horen dat die catchy track wel als vertrekpunt, maar niet als eindstation fungeert.

The Count & Sinden geloven erg in Britse muziek met Amerikaanse invloeden. Zoals de Rolling Stones rockmuziek maken die is geschoeid op de leest van authentieke Amerikaanse blues en rhythm-and-blues, zo nodigt dit duo Amerikaanse rappers uit om tot een nieuwe vorm van dance te komen. Hoewel je de raps op Mega Mega Mega ‘grime’ zou kunnen noemen – de Britse tegenhanger van gangsterrap – maken The Count & Sinden er toch iets heel eigens van. Want, zo luidt hun stelling, het heeft geen zin om een genre-album te maken wanneer je zelf geen onderdeel hebt uitgemaakt van de ontstaansgeschiedenis van dat genre.

Het duo verkent een landschap dat bestaat uit opgefokte beats en kristalheldere soundscapes, waarin razendsnelle rappers als Trackademicks en 77Klash het laatste woord hebben.