Spring naar de content

Formatienieuws: het is een puinzooi

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Mark Rutte gaat een proeve van een regeerakkoord schrijven. In z’n eentje. Oh nee, wacht. Toch niet. U begrijpt: het is een puinzooi in Den Haag. Koningin Beatrix is zich nog aan het beraden over welke richting de formatie op moet, Mark Rutte, Geert Wilders en Maxime Verhagen willen desondanks toch doorgaan met onderhandelen.

En as we speak is het debat in de Tweede Kamer bezig over de mislukte formatiebesprekingen. Onze inschatting: de onderhandelaars gaan helemaal niets zeggen (broedende kip etcetera) en het linkerdeel van de Kamer zal zich wentelen in woede en ongeloof. Maxime Verhagen ziet het in ieder geval al helemaal zitten getuige deze ietwat Freudiaanse tweet: Ivo Opstelten zit namelijk in Vak K als oud-informateur.

Enfin, we gaan dus debat kijken vanmiddag. Tevens wijzen wij u op het hoog spel dat Mark Rutte op dit moment aan het spelen is. Lekker meebabbelen op Twitter? De hashtag is #puinzooi.

<iframe src=”http://nos.nl/politiek24.html” width=”410″ height=”235″ frameborder=”0″  style=”overflow:hidden;” scrolling=”no”></iframe>