De maandagochtend van Jack de Vries: van fractievoorzitter tot vice-premier tot stierenvechter

alex ringeling 20 sep 2010 Cultuur

Dagblad De Pers pakt vandaag uit met het nieuws dat oud-staatssecretaris Jack de Vries zich warmloopt voor het fractievoorzitterschap van het CDA. De Telegraaf maakte het vervolgens nog bonter door te stellen dat hij zelfs vice-premier wil worden. Gek genoeg weet De Vries hier zelf niets van.

Verwarring alom bij het Nederlandse journaille. De Pers kwam met dit bericht, waaruit blijkt dat Maxime Verhagen zal doorstromen naar het kabinet en Jack de Vries het fractievoorzitterschap zal overnemen. Het dagblad meldde dat De Vries zelf geen commentaar had. Hem was echter niks gevraagd, zo zegt hij, en het bericht is ‘onzin‘ volgens de oud-staatssecretaris.

In hun ijver om ook maar zo snel mogelijk met een bericht over deze kwestie te komen, leest een redacteur van de krant van wakker Nederland het artikel in De Pers niet zo goed en stelt in een inmiddels verwijderd artikel dat Jack de Vries vice-premier wil worden.

(Lees verder onder het Telegraaf-bericht.)
[[image file=”2010-09/afbeelding_197.png” align=”inline” ]]

De Vries ontkent dus beide berichten, maar huidig vice-premier André Rouvoet wakkert even later het vuurtje nog even aan door op Twitter te melden dat ook hij deze informatie uit ‘zeer betrouwbare bron’ vernomen had.

Jack ontkent, Rouvoet bevestigt, De Telegraaf verwijdert en Jack zelf meldt nu grappend dat hij stierenvechter wordt. Het is een warrige maandagochtend.

Update: De Pers belde Jack wel degelijk, maar op het verkeerde nummer.

Reageer op artikel:
De maandagochtend van Jack de Vries: van fractievoorzitter tot vice-premier tot stierenvechter
Sluiten