Spring naar de content

Micha Kat gaat vrijdag de rechtsstaat omduwen

Persbericht in de mail van complotdenker en journalist Micha Kat. Hij geeft vrijdag een persconferentie op Schiphol ‘in de stationshal tegenover de rode blokken’. Geheel in de inmiddels bekende Kat-stijl sluit hij af met “VROUWE JUSTITIA IS REEDS LANG VERKRACHT, GEPROSTITUEERD, ANAAL EN FRONTAAL AAN STUKKEN GESCHEURD, VERGIFTIGD, GEMARTELD EN GEVIERENDEELD DOOR JORIS DEMMINK.” De bedoeling is dat Kat met de namen komt van twaalf corrupte rechters. U kunt nu wel lachen, Kat heeft het echter eerder gedaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want neem nou de kwestie Hans Westenberg. Hij was tot augustus vorig jaar vicepresident van de Haagse rechtbank. Was, omdat Micha Kat een boek schreef waaruit bleek dat Westenberg onheus had gehandeld als rechter in de al jaren slepende Chiphol-zaak. Daarin onthulde Kat dat Westenberg met advocaten over de zaak is gaan rondbellen terwijl hij zelf daar recht over moest spreken.

Vervolgens ging er een doos van Pandora aan juridische maatregelen open. De Landsadvocaat werd erbij gehaald en Kat en zijn bron werden aangeklaagd. Westenberg moest opstappen maar kreeg nog wel een zak geld mee.

U begrijpt. Meestal is Kat in het geheel niet serieus te nemen, maar stel dat hij nou echt met twaalf goed onderbouwde zaken komt? Dan gaan we nog wat beleven. Want dossier-bouwen kan hij wel.

Onderwerpen