Spring naar de content

Beierse minister: ‘Mijn god is beter dan de jouwe’

Afgelopen week stelde de Duitse president Christian Wullf tijdens een toespraak dat ‘de islam bij Duitsland hoort.’ Dit kwam hem op veel kritiek te staan, maar de Beierse minister van Sociale Zaken maakt het wel heel bont. Die waarschuwt ervoor dat ‘godsdienstvrijheid zou kunnen uitmonden in godsdienstgelijkheid’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het Beierse Bondsdaglid Norbert Geis (CSU) zei al tegen de Duitse krant Bild dat ‘het verkeerd is voor de president om de islam gelijk te stellen aan het christendom en het jodendom’, maar de minister van Sociale Zaken van de deelstaat Beieren, Christine Haderthauer (ook CSU), gaat nog veel verder. Die stelt in de Leipziger Volkszeitung onomwonden dat de ene God beter is dan de andere. Ze waarschuwt er namelijk voor dat ‘godsdienstvrijheid zou kunnen uitmonden in godsdienstgelijkheid’.

Vrijheid is dus prima volgens de minister, maar gelijkheid moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. Hoe ze haar uitspraak rijmt met het feit dat Allah en God één en dezelfde zijn, is niet bekend.

<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/7adi7OMaWnA?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/7adi7OMaWnA?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

Haderthauer’s mening over het Oktoberfest vindt u overigens hier. Rare meisjes, die Duitse.
<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/I9tAYx_0ifY?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/I9tAYx_0ifY?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

Onderwerpen