Spring naar de content

Wilders on trial: OM wil vrijspraak vergelijking Mein Kampf

Slechte dag voor werkloze activist René Danen. Het Openbaar Ministerie is het niet eens met het Gerechtshof in Amsterdam: Geert Wilders zet niet aan tot haat. En de koran mag ook vergeleken worden met Mein Kampf en, belangrijker, de Donald Duck. Dat bleek uit de doodsaaie boeiende zitting van vandaag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En dat is slecht nieuws voor René ‘de trotskist’ Danen die een hele stapel uitspraken van Wilders aan de rechtbank had gegeven. Dinsdag stelde het OM al dat het vrijspraak wil voor Wilders wat betreft groepsbelediging. De meest recente update over de situatie rondom Wilders leest u hier.

U moet zich overigens niet te veel voorstellen van zo’n rechtszaak. Eén verslaggever ging er zelfs bij liggen. Tevens schijnt het wat fris te zijn op de perstribune.