Spring naar de content

Hans Beerekamp: Nieuwsuur is saai (en Jan Tromp is een ramp)

Het is weer woensdag en u weet wat dat betekent: nieuws uit die doldwaze mediawereld. NRC’s Hans Beerekamp gaat er hard in getuige zijn column van vandaag. Nieuwsuur is net Nova (alleen saaier) en Jan ‘Uitgesproken‘ Tromp is niets meer dan ‘een ramp’. En het gaat natuurlijk over Clairy. Want nog nooit lagen triomf en tragiek zo dicht bij elkaar. “En zo is de beste interviewer van de publieke omroep gereduceerd tot eens per week op de radio.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want het was gisteren even schrikken toen Wouke van Scherrenburg live vanaf de Sonja Barend Award twitterde dat Polak geen zin ‘in ’t brokje‘ heeft dat ze van Nieuwsuur krijgt toegeworpen.  

Enfin, Hans Beerekamp wijdt er vandaag in NRC een snoeiharde column aan: “En zo is de beste interviewer van de publieke omroep gereduceerd tot eens per week op de radio Met het oog op morgen en eens in de drie weken Buitenhof.” Want het is best wel zielig voor Polak. Halverwege zijn colums vroegen wij ons dan ook af: kan ze niet naar Uitgesproken van de VARA? Beerekamp gaf zelf het antwoord: “Een transfer van Polak naar Uitgesproken VARA lijkt uitgesloten, al is de huidige presentator Jan Tromp een ramp. Polak had al eerder laten weten zichzelf als journalist te zien en geen belangstelling te hebben voor ideologische achtergrondrubrieken.”

En zo ben je in één dag dé gevierde interviewer en tegelijkertijd praktisch werkeloos. En Nieuwsuur is saai.

Onderwerpen