Spring naar de content

Henk Westbroek: ‘20.000 postbodes worden genaaid’

Utrechter, muzikant, politicus, oftewel alleskunner Henk Westbroek maakt zich zorgen, ernstige zorgen. Dit keer over de ontslagen van duizenden Nederlandse postbodes. In de optiek van Westbroek worden er 20.000 postbodes gewoon ‘keihard genaaid’, terwijl er volgens hem te veel wordt geklaagd over de bezuinigingen op de kunst. “Dat is het failliet van links.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

U vindt dat er te weinig aandacht is voor de postbodes.
“Er wordt te veel geklaagd over de bezuinigingen op de kunst- en cultuursector. De één is nog bozer dan de ander. Politici, de SP overigens uitgezonderd, praatten alleen maar over deze bezuinigingen, terwijl 20.000 postbodes, die hun werk goed doen, gewoon keihard worden genaaid.”

Hoe komt het dat niemand met ze meeleeft?
“Alle aandacht gaat uit naar Geert Wilders. Hij hoeft maar een wind te laten, of we snuiven zijn lucht op. Wilders is een slimme man. Links laat veel liggen en heeft een blinde vlek voor het maatschappelijk welzijn. Dat is het failliet van links.”

Leg uit.
“Links blijft in algemeenheden steken. We moeten meer aandacht besteden aan andere zaken in plaats van elke keer achter Wilders aan te lopen. Ik zie heus wel dat hij linkse mensen in een lastig parket brengt, maar er moet dus meer aandacht komen voor maatschappelijke problemen.”

Nu u het daar toch over heeft; bent u tevreden met de roze telefoon in Utrecht, een speciaal telefoonnummer voor homo’s die zich bedreigd voelen?
“Ik schaam me dood. Die man (PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen, red.) dacht een leuk plannetje gemaakt te hebben. Zijn linkse antwoord op gepeste homo’s: een roze telefoon. Hoe bedenk je het? Moet je als hetero dan een ander nummer bellen?”

Hoe kijkt u daar als Utrechter naar?
“Vanochtend kwam ik in de Veronica-studio – Robert Jensen is met vakantie – en toen vroeg een jongen of ik m’n telefoon wilde laten zien. Hij grapte: ‘Even kijken of hij roze is.’ Je wordt er echt op aangekeken. Laat homo’s een sterretje dragen en we zijn helemaal terug bij af.