Spring naar de content

Joseph de seksboekhouder

Tot dusverre kenden we wijlen Joseph Goebbels vooral als propagandaminister van het Derde Rijk. Wat minder bekend is zijn reputatie als rokkenjager, die hem al in de jaren dertig de bijnaam 'Dekhengst van Babelsberg' opleverde. Naar nu pas is ontdekt, hield Goebbels zelfs een seksdagboek bij waarin hij zijn avonturen nauwgezet noteerde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De Duitse historicus Peter Longerich kwam de gekruide notities op het spoor en doet er verslag van in zijn pas verschenen Goebbels-biografie.

Vooral over Goebbels' bedavonturen met zijn latere echtgenote Magda Quandt komen we veel te weten. Wat te denken bijvoorbeeld van deze notitie: "Abends kommt Magda und bleibt sehr lange. Und blüht auf in einer berückenden blonden Süigkeit. Wie bist Du meine Königin." Omdat Goebbels zijn relaas afsloot met het cijfer 1, denkt Longerich dat hier sprake is van zijn eerste vrijpartij met Magda. Als die theorie klopt, liet Goebbels het bij de daaropvolgende ontmoetingen bepaald niet afweten, hoewel zijn verslaggeving toen wel wat beknopter werd. Lees u maar mee: 'Spät geht sie heim (2 & 3.)', 'Abends Magda (4 & 5.)' of 'Magda (6 & 7.)'.

(De cijfers zouden wederom corresponderen met genummerde vrijpartijen.)

Zoals bekend kwam aan de relatie van Joseph en Magda een nogal abrupt einde: op 1 mei 1945 pleegden ze samen zelfmoord, kort nadat Magda hun zes kinderen een dodelijke dosis blauwzuur had laten toedienen. RB