Spring naar de content

Advocaat prinses Margarita in de problemen

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De Deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam sprak zich eerder deze maand in roddelblad Story uit over de alimentatiezaak waarin prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn verzeild zijn geraakt. Dat is helemaal niet erg, ware het niet dat de Deken, mr. Germ Kemper, tévens advocaat van Margarita is. Volgens Kemper wist Story dat vantevoren, het roddelblad zegt van niets te weten. Edwin de Roy van Zuydewijn heeft er genoeg van en dient een klacht in tegen Kemper.

Kemper geeft de schuld aan Story: “In het artikel staat dat ik over de daarin beschreven kwestie wel met mijn cliënte heb besproken. Voor de goede verstaander valt daaruit af te leiden dat ik daar dus als advocaat en niet als deken iets over zeg. Wat mij betreft had dat wel duidelijker mogen worden en bij voorkeur zou ik niet in hetzelfde artikel als deken aan het woord zijn gekomen om iets over een ander, algemeen onderwerp, de opleiding van de advocaat, te zeggen. Dat laatste is een keuze geweest van de auteur, Karel Hille, waar ik geen andere invloed op kan uitoefenen dan hem dat voor publicatie te laten weten, wat ik heb gedaan. Hille wist overigens dat ik raadsman van de betrokkene ben.”

Maar wat zegt de jurist van Story in een brief? “Volgens de informatie van Story staat de heer Kemper Margarita op dit moment niet in (of buiten) rechte bij.” Conclusie: of Kemper liegt of Story liegt. De Roy van Zuydewijn heeft er genoeg van en dient een aanklacht in tegen de deken. Zijn advocaat Mark Meijjer: “Volgens Story zou mr Kemper helemaal niet de advocaat van Margarita zijn. Dat lijkt mij toch echt in tegenspraak met wat Kemper daarover aan HP/De Tijd heeft verklaard. De Deken hoort zich niet uit te laten over zaken die onder de rechter zijn.”