Spring naar de content

Gretta Duisenberg bites the dust

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft de stichting Stop de bezetting van Gretta Duisenberg een tik op de vingers gegeven. Een artikel op haar website voldoet volgens het MDI aan ‘belediging van een bevolkingsgroep (in casu Joden), zoals omschreven in artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht‘. Het MDI dook in de zaak na een klacht van HP/De Tijd verslaggever Bas Paternotte. Stop de bezetting [[popup file=”2010-12/duisenberg_3.jpg” description=”heeft het gewraakte artikel” alt=”Het gewraakte artikel” align=”inline” ]] inmiddels verwijderd. Het is de eerste keer dat Duisenberg cum suis succesvol wordt aangepakt voor antisemitisme.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

In eerste instantie [[popup file=”2010-12/meldpunt.jpg” description=”wees het MDI de klacht af” alt=”Nee, Paternotte!” align=”inline” ]], maar na beraad vandaag bleek Stop de bezetting zich volgens het MDI tóch schuldig te maken aan ‘[[popup file=”2010-12/meldpunt2.jpg” description=”belediging van een bevolkingsgroep” alt=”Reactie MDI” align=”inline” ]]’. Duisenberg had het artikel overgenomen van de website GeenCommentaar.

Het Openbaar Ministerie deed eerder twee keer onderzoek naar uitspraken van Duisenberg, maar zag toen geen reden voor vervolging.

Rest ons u nog even te wijzen op de solidariteitsactie van Leon de Winter.

UPDATE, 11 december, 15.28 uur – Berouw komt na de zonde. Webredacteur ‘Inez’ stapt op.

Onderwerpen