Spring naar de content

Wereldgoochelaars: de Top 4 van Hans Klok

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Bescheiden doen is voor losers – Hans Klok is wereldtop, en wil dat weten ook. Hij staat, constateert hij in het deze week verschenen dubbeldikke kerstnummer van HP/De Tijd, ‘in de ‘top 4’ van illusionisten. Ook de andere drie wereldtoppers blijken inderdaad tot wonderbaarlijke fratsen in staat. Komt dat zien! Dichterbij tovenarij kom je niet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Neem Criss Angel, door Klok omschreven als ‘een jongere versie van Alice Cooper. De man blijkt lak te hebben aan de zwaartekracht. Ook Klok-approved: de Japanner Cyril Takayama. Hij doet behoorlijk bijzondere dingen met een sigaret. Zo is-ie er wel, zo is-ie er niet.

Eveneens in de Top 4, en vanwege zijn grote verdienste voor het vak zelfs op plek 1, staat David Copperfield. Volgens Klok is hij met name goed in close up-magic, zoals kaarttrucs, maar zo’n Vrijheidbeeld is in ‘s mans nabijheid ook niet helemaal veilig.

Tot slot wat trucs van de Hollandse Meester zelve, die, zo vertelt hij in HP, nul euro heeft overgehouden aan zijn geruchtmakende serie shows in 2007 in Las Vegas. Alle centjes gingen namelijk naar zijn bevallige assistente Pamela Anderson. Klok: “Dankzij haar was de show een geldverslindend monster.”

UPDATE, 12.57 uur – Klok klapt uit de school wat betreft coke-feestjes met zijn beroemde assistente Pamela Anderson.