Spring naar de content

Waarschuwing voor slachtoffer zinloos geweld

Een 31-jarige Rotterdammer kreeg wel een heel bijzonder kerstkaartje van de gemeente Tilburg. In een persoonlijke brief werd hij gewaarschuwd zich dit jaar nu eens koest te houden met Oud en Nieuw en zich niet in te laten met zinloos geweld, zoals tijdens de vorige jaarwisseling. Klein detail: de man was vorig jaar slachtoffer van zinloos geweld, en niet de dader.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Rotterdammer deed vorig jaar aangifte nadat hij in de kruikenstad ernstig in elkaar was geslagen op een feestje. De man liep een flinke hersenschudding op en had ook last van geheugenverlies. Woordvoerder Brugt Groenevelt van de gemeente Tilburg spreekt van een pijnlijke fout. “Dit had nooit mogen gebeuren; we hebben dader en slachtoffer hier door elkaar gehaald. Stom, we hebben inmiddels onze oprechte excuses aangeboden.”

Elk jaar stuurt de gemeente notoire overlastgevers, kwaadwillende schedelbrekers en allround verpesters een persoonlijke brief om te laten zien dat ze tijdens de feestdagen extra in de gaten worden gehouden. De gemeente onderzoekt nu hoe een slachtoffer op de lijst met raddraaiers terecht is gekomen.

Onderwerpen