‘Doet u uw mond nu maar weer dicht!’

eelko rol 25 jan 2011 Politiek

Een revolutionaire doorbraak in de Duitse tandheelkunde: dr. Marie Catherine Klarkowski heeft een wel heel listig trucje bedacht om haar mannelijke patiënten voortaan zonder al te veel kleerscheuren een wortelkanaalbehandeling toe te dienen. Hoe? Door alle tandartsen en assistentes rond te laten dartelen als Dirndls.

Absurd, zult u wellicht denken, maar het feit dat de Dirndl-jurken voorzien zijn van een angstaanjagend diep uitgesneden decolleté zorgt voor de broodnodige ontspanning onder de bloednerveuze mannelijke klandizie. Klarkowski (41), die zelf ook in zo’n bevallig jurkje rondwandelt: “Het belangrijkste voor ons is de angst van de patiënt weg te nemen. Het zicht op de decolletés verdooft de patiënten behoorlijk snel en leidt ze af van de pijn. Bovendien valt de mond van sommige patiënten al wijd open wanneer ze binnen komen, en dat is nu precies wat een tandarts wil.”

Opvallend is dat de praktijk van Klarkowski sinds deze nieuwe tactiek dertig procent meer klanten trekt – overigens voornamelijk mannen. 

Of Klarkowski’s werknemers moeite hebben met deze weinig verhullende outfits? In het geheel niet, of zoals een van haar werknemers uitlegt: “Ik werk veel liever in een Dirndl-jurk – ik zie er nu eenmaal graag goed uit op m’n werk en we beleven er veel meer plezier aan sinds we deze outfits dragen.”

Reageer op artikel:
‘Doet u uw mond nu maar weer dicht!’
Sluiten