Spring naar de content

BBC stalkt verkeerde stalker

Ironie van buitengewone klasse bij de BBC. Het reportageprogramma Panorama heeft de BBC in ernstige verlegenheid gebracht nu de programmamakers worden beticht van stalking. De beschuldiging kwam op een moment dat Panorama net bezig was met een reportage over, inderdaad, stalking. If irony were made of strawberries, we’d all be drinking a lot of smoothies right now!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Voor de aflevering ‘Stop Stalking Me’ volgde Panorama-journalist Richard Bilton samen met zijn crew een week lang een man die zijn ex-vrouw al twee jaar zou stalken. Toen ze ‘de ex’ wilden aanspreken op zijn gedrag weigerde de man de journalist te woord te staan en liep boos door.

De mensen van de BBC zagen het zwijgen van de man als een bewijs van schuld en volgden hem. Hij bleek rechtstreeks naar het politiebureau te lopen waar hij de agenten uitlegde niet de stalker te zijn, maar zijn tweelingbroer. Prompt werden de stalkerjagers zelf beticht van stalking. De man overweegt nog of hij daadwerkelijk een rechtszaak aanspant tegen de BBC.