Spring naar de content

Google-baas ziet nieuwe internetzeepbel opdoemen

Van sommige mensen neem je dingen sneller aan dan van anderen. Wanneer Prem iets zegt over de politiek is het meestal onzin, spreekt Martin Gaus over honden dan is het meestal waar. Google-baas Eric Schmidt valt absoluut in de tweede categorie wanneer het gaat om internet. En laat het nu Eric Schmidt zijn die een nieuwe internetzeepbel ziet opdoemen… 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Met name Facebook en gameontwikkelaar Zynga, bekend van onder andere Farmville, zijn volgens Eric Schmidt veel minder waard dan nu algemeen wordt aangenomen. “Er zijn duidelijke tekenen van een zeepbel.”

Van Facebook-eigenaar Mark Zuckerberg is bekend dat hij weinig waarde hecht aan winsten. Meer gebruikers en meer applicaties is waar het om gaat bij de sociale netwerksite. En waar ook het meeste geld naar toe gaat. Volgens Mark Zuckerberg draait Facebook momenteel break-even. Hoeveel Facebook in totaal waard is blijft onduidelijk. het getal dat het vaakst wordt nagepraat is 50 miljard dollar.

Gamedeveloper Zynga is in recordtijd uitgegroeid tot de grootste online-developer ter wereld. Vergeet Call of Duty Black Ops, of Fifa 11. De bedenkers van Farmville zijn met 246 miljoen unieke online-bezoekers per dag 8 keer zo groot als de nummer twee EA games. Een voorzichtige schatting van de nettowinst ligt rond de 15 miljoen dollar per maand. Wie de cijfers zo ziet kan zich moeilijk voorstellen dat Zynga een zeepbel is. Aan de andere kant is er niks zo verradelijks als een goedlopende online-onderneming. Facebook is van plan om een eigen geldsysteem op te zetten waarbij Facebook 30% van elke transactie in eigen zakt steekt. Het zou van Zynga zomaar een[[popup file=”2011-02/afbeelding-9.png” description=” tweede Myspace” alt=”Google says no” align=”inline” ]] kunnen maken.