Spring naar de content

PVV: Eigen koeien eerst!

In het mooie Gelderland lopen Schotse hooglanders en Poolse konikspaarden rond. En daar dient voor de regionale PVV paal en perk aan gesteld te worden. Lijsttrekker Olof Wullink vindt niet dat deze ‘geïmporteerde exotische’ dieren in de Gelderse natuur thuishoren. “Hier onze eigen natuur.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Natuurmonumenten ziet niets in het PVV-plan om de sympathieke Schotse hooglanders terug te sturen naar het land van herkomst. Volgens ecoloog Rob Ketelaar zijn er ongeveer duizend exotische planten- en dierensoorten in Nederland. Uitgangspunt voor Natuurmonumenten is of deze soorten voor problemen zorgen.

Van de Schotse hooglanders en de konikspaarden hebben we niets te vrezen. “Ze hebben eigenschappen die de oerrunderen en -paarden in dit land ook hadden. (-) Het is geen Aziatische boktor die wél schadelijk is.” Meer over de kwestie hoort u hieronder in een radioitem van Omroep Gelderland.

Onderwerpen