Spring naar de content

Bubbels & boerenkool

Er wordt weleens beweerd dat wie niet kan kiezen uit de wijnen op een wijnkaart, gewoon champagne moet bestellen. Behalve dat dit de enige wijnsoort is die 24 uur per dag gedronken kan worden, schijnt champagne ook een vinologische kameleon te zijn. Geen koksinspanning of de belletjeswijn uit de buurt van Reims weet er wel raad mee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat heb ik eens proefondervindelijk mogen ervaren ten huize van champagnetycoon Bruno Paillard. Deze had drie Michelinsterren-chef Joël Robuchon bereid gevonden om ter plekke een gangetje of wat te koken. En Bruno had zelf wel wat bubbels bij de hand die aansloten bij onder andere krab in een gelei van avocado en confit de canard met een getruffeerde aardappelpuree.

Dat kunnen wij ook en daar gaan wij dan een tv-commercial van maken! moet men bij Friesland Bank hebben gedacht. Een en ander heeft geresulteerd in Jort Kelder die in een bolide naar het hoge noorden afreist om daar de Spaar & Betaal Mix-rekening van de bank uitgelegd te krijgen. Door een acteur die overigens totaal niet op een boer lijkt, maar dit terzijde. Omdat Kelder ook een wijnkelder heeft en niet met lege handen wenst aan te komen, heeft hij daar een fles Billecart-Salmon Brut Réserve uit opgediept, zie ik als ik het beeld van de tv-spot stilzet. Prachtkeuze. Mijn favoriet. Als beste brut beoordeeld in de jaartest 2010 van La Revue du Vin de France. Maar om deze in de commercial bij boerenkoolstamppot te serveren, gaat mij nu weer net te ver.