Spring naar de content

Nederland is Yolanthe-moe. ‘Ze moet haar innerlijke Joan Collins omarmen’

Gisteren ook zo gelachen om Het perfecte plaatje op Nederland 3? Dat gezellige Tros-programma dat totaal niet lijkt op Ik Hou van Holland? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk lijdt u net als veel Nederlanders aan Yolanthe-moeheid. Een nog vrij onbekende aandoening veroorzaakt door een overdosis aan bruine krullen, een groeiend gemoed en glanzend tandvlees. [[popup file=”2011-03/schermafbeelding-2011-03-14-om-1.40.56-pm.png” description=”Hans Beerekamp” align=”inline” ]], media-expert bij het NRC Handelsblad, verklaart de moeheid. “Ze speelt little miss sunshine, maar van binnen is ze eigenlijk Dynasty-bitch Joan Collins. Dat wringt.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Heeft u ook last van Yolanthe-moeheid?
Hans Beerekamp: “Ja! Ik vind haar eerlijk gezegd een verschrikkelijk mens. Ze is onspontaan en stijfjes. Net een pop.”

Ah, u heeft ook gekeken naar Het perfecte plaatje?
“Wat een gruwelijk slecht programma is dat. Ze hebben de ergste van de ergste mensen die ze konden vinden bij elkaar gezet en voor de rest links en rechts wat dingetjes van andere programma’s bij elkaar geschraapt. Het is een middelmatig samenraapsel van de ergste soort.”

Waar gaat het mis bij Yolanthe?
“Haar grootste pluspunt, naast dat ze mooi is, was altijd dat ze een beetje een buurmeisje was. Ze had iets gewoons. Maar nu heeft ze het imago van een zure golddigger met ingestudeerd vrolijke nep. Nu bestaat er op televisie geen autenticiteit, maar bij haar wringt het meer omdat het verschil tussen wie ze speelt en wie ze is te groot is.”

Verklaar!
“In het echte leven is Yolanthe iemand die de hele inboedel, inclusief keukenrol, meenam toen ze weg ging bij Jan Smit. Ze is iemand die meteen met processen begint te dreigen als iets haar niet zint. Nu wordt er ook wel flink op haar ingebeukt door de roddelpers, dus het is wel te begrijpen dat ze een pantser heeft ontwikkelt. Maar het feit blijft dat ze little miss sunshine speelt, maar van binnen eigenlijk Dynasty-bitch Joan Collins is. Dat wringt.” 

Wat zou Yolanthe volgens u moeten doen?
“Ze heeft talent, ze kan presenteren en maakt geen blunders. Dat is het probleem niet. Ze zou haar innerlijke Joan Collins meer moeten omarmen. Gewoon de bitch spelen die ze is en stoppen met die vrolijke nep. Voor de rest wellicht iets meer in de luwte gaan zitten, Yolanthe mag sowieso wel wat geheimzinniger.”