Spring naar de content

Harold Hamersma lyrisch over Portugees rood

“Deze wijn grijpt je bij de kladden,” aldus Harold Hamersma. “Sluipt eerst de mond binnen als het Paard van Troje. En dan komt er van alles uit: rijp, zoet, specerijrijk. Dan bijt hij ineens weer geweldig van zich af met hoge zuren en tamines. Hij gaat in volle galop langs het gehemelte, maakt een rondje rondom de huig. Links en rechts via de binnenkant van de wangen, om tot slot nog even een barrage te maken over het tandvlees. Een rollercoaster!” Naam: Quinta do Casal Branco. Prijs: tussen de 6 en 7 euro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

<embed width=”410″ height=”325″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=0a5d75adff48a9bfc1dd” type=”application/x-shockwave-flash” />

Onderwerpen