Spring naar de content

PVV: Parlementair taalgebruik in de Haagse Raad

Naar eigen zeggen wil het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn een Den Haag dat [[popup file=”2011-03/doorn-2.jpg” description=”‘veilig’ is en waar niet wordt ‘gescholden'” align=”inline” ]]. Donderdagavond ging het echter toch even mis met Van Doorn in de Haagse Raad. Hij schold op Twitter D66-fractievoorzitter Rachid Guernaoui uit. Van Doorn noemde Guernaoui ‘clownesk’ en ‘vadsig’. Tevens had de PVV’er hem ‘tot op de enkels afgebrand en huilend in de hoek gezet’. En waarom? De D66’er wilde meer politie in Den Haag, de PVV’er niet. U leest het goed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Door bezuinigingen van Veiligheidsminister Ivo Opstelten (VVD) moet de Haagse politie het met tweehonderd agenten minder doen. Een meerderheid van de raad vroeg burgemeester Jozias van Aartsen (eveneens VVD) een brandbrief naar Opstelten te schrijven met het verzoek af te zien van zijn voornemen.

Guernaoui viel in het debat vooral de PVV-fractie aan, waarvoor veiligheid altijd een speerpunt is geweest. “Het valt niet aan kiezers uit te leggen dat de stad dankzij de steun van de PVV zo veel agenten kwijtraakt,” aldus de  D66’er. PVV’er Van Doorn voelde zich niet aangesproken: “Het kabinet moet de brokstukken van jarenlang links wanbeleid opruimen.” Althans, zo schrijft dagblad De Pers het op. Op Twitter ging Van Doorn namelijk nog even door. Opmerkelijk: zo deftig is Den Haag dus niet.