Spring naar de content

100 procent smaakvol

Marqt is die supermarktformule die zo veel bio in zijn assortiment stopt en kiest voor vast voedsel van onbesproken gedrag. En dan kan ook de wijn niet achterblijven. Om de biologische boodschap duidelijk over te brengen, heeft Marqt zijn Franse rode en witte ‘Pure’ genoemd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Sympathieke zuiderlingen, ik kan niet anders zeggen. Maar in dezelfde prijsklasse (zo’n € 6,00) vond ik de Siciliaanse invulling toch wat spannender. Het ligt voor de hand dat zo’n wijn dan ‘Purato’ heet. En dat ook deze van biologisch geteelde druiven is gemaakt. Maar Marqt en de wijnmakers wensen het milieu nog wat verder te ontlasten. Zo is het etiket van 100 procent gerecycled papier, zijn de dozen van 100 procent gerecycled karton, is er gedrukt met 100 procent plantaardige inkt en bestaat de fles voor 85 procent uit hergebruikt glas.

Alleen voor de wijn zelf zijn er niet eerder gebruikte nero d’avola-druiven ingezet. En dat leverde in 2010 een sappige zwarte bessenwijn op: spicy, laurierig en gevuld. Ook de witte 2010 laat zich overigens goed smaken. Hier zorgden catarratto en pinot grigio voor een druivige bianco met wat abrikoos en sinaasappelmarmelade. Wat pronte zuren houden ‘m fris en spannend.

www.marqt.com