Spring naar de content

Directeur Hofnarretje begint nieuwe crèche

Opmerkelijk nieuws in De Telegraaf hedenochtend: Albert Drent, de directeur van het Amsterdamse Hofnarretje, begint een nieuw kinderdagverblijf. De nieuwe eenmanszaak in oprichting, waarmee Drent sinds afgelopen donderdag staat ingeschreven, heet Kinderdagverblijf Vlinderhof BV. Opmerkelijke timing van de ondernemer; enkele ouders van de slachtoffertjes hebben net aangifte tegen hem gedaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Nu ja, men zou het moedig kunnen noemen dat Drent een poging waagt een nieuwe zaak op te zetten. Maar hij heeft een slechte relatie met de pers. Uit het rapport van de commissie Gunning - die onderzoek deed naar de Hofnarretje-affaire - bleek vorige week dat Drent zijn zaken niet goed op orde had. Volgens het rapport is Het Hofnarretje in 2008 door de GGD gewezen werd op het ontbreken van een protocol over hoe om te gaan met meldingen van misbruik door medewerkers. Vervolgens heeft het kinderdagverblijf eigen regels opgesteld, die op een aantal punten afweken van het bestaande protocol van Jeugdzorg.

Inmiddels hebben enkele ouders ook aangifte tegen Drent gedaan. Zij vinden het onbegrijpelijk dat Drent door het Openbaar Ministerie niet als verdachte wordt gezien. "Het geduld van de ouders op dit front is nu op," aldus advocaat Richard Korver. In 1995 werd er ook al eens aangifte tegen Drent gedaan. Publicaties over 'slaapfeestjes' voor kinderen bij Drent thuis doen zijn reputatie ook geen goed.

De hoofddader, Robert M., gaat onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. Tot die tijd ligt de rechtszaak stil. Een overzicht van de gebeurtenissen tot nu toe vindt u hier.

[[ poll uid=424 ]]

Onderwerpen