Spring naar de content

VPRO heeft eerste drol-opzegger te pakken

“In NRC Handelsblad van 23 april las ik over de verjaardag van de VPRO en het cadeau dat de jarige zichzelf geeft – de drol van Wim T. Schippers. In het stuk staat dat tot nog toe één lid zijn lidmaatschap heeft opgezegd wegens de aankoop. Dat ben ik, neem ik aan, maar de reden van mijn opzegging ligt elders.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ik ben 35 jaar lid geweest van de VPRO en heb altijd de durf van de omroep bewonderd. De VPRO schuwde de middelmatigheid en nam het risico van een misser. Onder die durf valt dit cadeau niet. Wim T. Schippers is een gearriveerde kunstenaar, die zelfs een pindakaasvloer aan de man – lees: het museum – heeft weten te brengen, en hij is een coryfee van de VPRO. Het cadeau dat de VPRO zichzelf geeft, is dus ook een cadeau voor de eigen coryfee.

Dat stoort me, maar het ergste vind ik dat de VPRO kennelijk zo weinig contact met de maatschappelijke werkelijkheid heeft dat hij de voorstanders van het bezuinigen op ‘linkse hobby’s’ deze munitie geeft, zoals het Museum Boijmans van Beuningen dat deed met de pindakaasvloer.

Op belangrijke delen van ons culturele leven wordt bezuinigd. Dan moet je geen 60.000 euro uitgeven aan een kunstwerk als dit en dat ook nog gedeeltelijk betalen met belastinggeld. Ik had verwacht dat juist de VPRO dat zou begrijpen. Als ik lid blijf, voel ik me medeverantwoordelijk voor bezuinigingen op kunst en cultuur, die ik onverantwoord vind. Dat is de belangrijkste reden voor mijn opzegging.”

[[popup file=”2011-04/drol-nrc-26-april-2011.jpg” description=”C.H.Slechte
” alt=”Drol, NRC 26 april 2011″ align=”inline” ]]Schiedam

Naschrift HP/De Tijd: Ook ú kunt vriend van de drol van Wim worden.

Onderwerpen