Spring naar de content

'Omdat deze bus onregelmatig rijdt, is onduidelijk hoe lang het nog duurt'

[[image file="2011-05/schermafbeelding-2011-05-17-om-4.43.58-pm.png" align="inline" ]]
Ze heten DRIP’s (Dynamisch Reis Informatie Paneel) en ze zijn bij 850 bushaltes geplaatst door heel Rotterdam. Zo’n informatiebord kan door middel van een gps-systeem tot op vijftien seconden nauwkeurig zien hoe lang het nog duurt voor het eerstvolgende openbaar vervoermiddel aan zal komen. Een godsgeschenk, of juist niet?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ivo Van Woerden

Een Rotterdamse tram of bus kan gerust vastzitten achter een open brug, terwijl u verderop nietsvermoedend naar de horizon staat te turen omdat hij ‘ieder moment kan komen’. Het gevolg: de trein die u met gemak had kunnen halen, vertrekt zonder u. Die daarna waarschijnlijk ook. U moet afspraken afzeggen, excuustelefoontjes plegen, uw agenda omgooien. Maar met de DRIP is dat euvel fluks verholpen. U ziet dat het nog twintig minuten duurt? Dan kiest u voor de benenwagen, de fiets of desnoods een taxi. Het OV heeft weer zin!

Tot deze gloednieuwe en reuze welkome DRIP onlangs het volgende meedeelde: “Omdat deze bus onregelmatig rijdt, is onduidelijk hoe lang het nog duurt.” En daarmee ben je als reiziger volledig gedesillusioneerd weer terug bij af. Hoeveel heeft dit woestmakende geintje gekost? Pieter Maessen, woordvoerder bereikbaarheid en mobiliteit van Stadsregio Rotterdam: “12 miljoen euro. Maar de tekst die u citeert, is alleen verschenen bij de staking van het vervoersbedrijf. Het was een incident.” Juist ja. Wij rijden weer auto.

Onderwerpen