Spring naar de content

Tofik Dibi terechtgewezen op Twitter

Tofik Dibi vanmiddag op Twitter: “Weet iemand meer van de dood van de Turkse jongeman in politiecel afgelopen zondag wegens politiegeweld?” We moesten het nieuws er even bijpakken. In de Turkse media lijkt de aandacht voor de dood van de 22-jarige Ihsan Gürz groter dan hier in Nederland. GroenLinks-kamerlid Dibi corrigeerde zijn vraag al snel met “vermeende dood n.a.v. vermeend politiegeweld”. Nu moet het kamerlid zich verdedigen tegen alle reacties.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Twitteraars die reageren vinden dat Tofik Dibi ‘snel conclusies trekt’, ‘te snel naar de politie wijst’ of vinden dat ‘dit geen taak is voor een Tweede Kamerlid’. Uit verschillende reacties komt naar voren dat de politiek zich alleen dient bezig te houden met wetgeving en beleid, niet met recherche- of journalistiek onderzoek. Het Kamerlid verweert zich en laat weten: “In gevallen van mogelijk geweld door politie van individu in handen van de overheid, voel ik plicht om druk uit te oefenen” en: “Dit hoort na uitkomst van het onderzoek zeker wel bij de politiek”.

Dibi heeft aangegeven Kamervragen te gaan stellen omdat hij wil dat de Kamer ge?nformeerd wordt over dit voorval. Hij zegt eerst de onderzoeken af te wachten.