Spring naar de content

Zo leuk is vrouwenvoetbal

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Japan is wereldkampioen! Na een zinderende finale in Frankfurt, met aanvankelijk meer kansen voor Amerika, wist Japan alsnog de penaltyshoot te beslissen. Alex Morgan zette Amerika op voorsprong, maar Aya Miyama’s late goal forceerde extra tijd. Wambach leek de wedstrijd voor de USA te beslissen, tot Sawa in de 117de minuut alsnog toesloeg…
– Sorry, wie?

In Nederland is het wat betreft aandacht voor vrouwenvoetbal nog altijd huilen met de pet op. De Telegraaf schonk ruime aandacht aan de eerste training van Ajax (wereldnieuws! team rent rondjes!) en zette Theo Janssen met een huilend kind op schoot op de voorpagina, maar geen verslag van bijvoorbeeld de prachtige wedstrijd waarin Abby Wambach in de laatste minuut van de verlenging Amerika richting de halve finale wist te schieten.

In Duitsland zelf waren de straten vergeven van de vlaggetjes om het Duitse team aan te moedigen, kon je bij de bakker WK-gebak krijgen en bij de supermarkt voetbalplaatjes, en werd er ongeveer elke dag wel over bericht op tv en in de kranten.

Ook gisteren was de stemming prima. Onder anderen Angela Merkel en FIFA-baas Sepp Blatter waren present, de familie Obama keek vanuit huis, het stadion in Frankfurt was uitverkocht (48.000 + toeschouwers) en Oranje-perschef Kees Jansma meldde op Twitter dat hij de finale eigenlijk veel leuker vond dan Brazilië in de Copa.

In afwachting van het volgende evenement kunt u alvast één van de vedetten op facebook liken: Hope Solo, USA-goalkeeper en tevens beste keepster van dit toernooi.

P.S. De mooiste doelpunten van het WK vindt u hier.

Onderwerpen