Spring naar de content

‘Sandals? In January? Really?’

Sinds hij eind juni zijn eerste tweet de wereld in stuurde, heeft paus Benedictus op zijn Engelstalige twitteraccount slechts 70.809 volgers (and counting..) weten binnen te halen. Wat doet hij verkeerd?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zeventigduizend volgers is een vrij magere score als je bedenkt dat er op de wereld toch meer dan een miljard katholieken rondloopt. Misschien ligt het aan de crowd van de paus. Misschien zijn die gewoon niet zo bezig met social media. Het zijn immers de atheïsten die over het algemeen beter geïnformeerd zijn dan de gelovigen.

Het kan ook liggen aan het soort tweets dat @paus de wereld in stuurt. Van tweets als ‘Pope to meet young University professors in Madrid’ lopen we niet echt warm. Misschien dat Benedictus voor wat meer humor en een personal touch kan gaan. Paul Rudnick van The New Yorker kroop afgelopen week alvast even in het hoofd van om de geestelijk goeroe om een voorzet te geven. 

Hieronder een voorproefje:

‘I worry about tweeting a sexy photo and seeing the headline: “THE POPE’S ANKLES!”

‘I met the Dalai Lama and he was so nice, but all I could think was, Sandals? In January? Really?’

‘When I stand on my balcony and wave to the faithful and millions more via satellite, I think, Kate Middleton must hate me!’

Onderwerpen