Spring naar de content

Haye van der Heyden, de PVV & de doodstraf. Snapt u het nog?

Wonderlijk ingezonden stuk in de Volkskrant vanmorgen. Toneelschrijver Haye van der Heyden krijgt een hele opiniepagina tot zijn beschikking. Na de feelgood-voorpaginakop (‘Het gaat goed met Nederland’) schiet hij van hot naar her in zijn betoog. Snapt u het nog?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij beweert dat ‘niemand in deze democratie mijn stem vertegenwoordigt’, maar geeft vervolgens aan op Geert Wilders te stemmen en prijst diens ‘duidelijke en nuttige rol in de loop der dingen’. Hij geeft eerst aan dat het goed gaat met ‘Nederland en de wereld’, maar pleit een handvol alinea’s verder voor de doodstraf (‘want wat heeft het voor zin Breivik in leven te houden?’) en ‘snoeiharde draaien om oren’ voor ‘vervelende Marokkaanse jongetjes die de boel verpesten voor anderen’.

Wij waren niet de enigen die in verwarring achterbleven.

Onderwerpen