Spring naar de content

Lekkere hapjes

Eerder deze maand werd bekend wie de rollen gaan spelen in de verfilming van Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De schrijver zelf stelde namens producent IDTV de hoofdrolspelers voor aan de verzamelde media. Roberts alter ego David wordt gespeeld door Géza Weisz.

Voor Davids booty queen Roanda is de Surinaamse Imanuelle Grives aangezocht, die speciaal voor de film een armzalige vijftien kilo is aangekomen – vermoedelijk een fractie van wat Vuijsje bij het schrijven qua bil & borst in gedachten had. Over de keuze van de ouders is de succesauteur in elk geval zeer tevreden. David woont in Amsterdam-Zuid en is een kind van joodse ouders. Zijn vader wordt gespeeld door Jeroen Krabbé.

Diens echtgenote in de film is Annet Malherbe. Op foto twee staat Krabbé met Emily de Oliveira Pina, in de film een vriendin van Roanda. Alleen maar nette mensen gaat in maart 2012 in première onder regie van Lodewijk Crijns.

We blijven in filmsferen met de culinaire galapremière van El Bulli – Cooking in Progress die in Tuschinski plaatsvond. Het feestje was door Pathé Nederland zelf georganiseerd, als uitbreiding van de portfolio. Alles wat een pollepel kan vasthouden was als gast uitgenodigd, waarbij men verplicht was zich in tux te hijsen. Foto drie is van Joop Braakhekke.

Voorafgaand aan de kauwfilm werden in alle foyers en gangen hapjes geserveerd van (en door) Ron Blaauw, Edwin Vinke, Niven Kunz, Mario Ridder en Alain Alders.

Alles in El Bulli-stijl, dus het smaakt nooit op wat het lijkt, en moleculair, dus altijd maar een minuscuul beetje. De media hadden vooral belangstelling voor tv-koks, want die zijn het makkelijkst te herkennen. Op foto vier Robert Kranenborg en Julius Jaspers van RTL’s Topchef. Het was nog een hele toer dit tweetal bij elkaar te krijgen, want vooral Kranenborg wekt de indruk zulks niet vaker te willen dan contractueel vastgelegd.


Nog even de tanden op elkaar voor de eenmalige mannen-Cosmo, waarvoor het bekende damesblad een kwartet sjaalnichtjes als gasthoofdredacteuren bij elkaar propte in een middenkatern van 32 pagina’s. Een en ander geheel volgens het recept van Sanoma-bladendokter Rob van Vuure.

In de bijlage meer van hetzelfde, maar dan dus van de hand van dj Don Diablo, Idols-winnaar Jim Bakkum, tv-jurylid Jan Kooijman en tv-presentator Art Rooijakkers.

De presentatie was in een superhip visrestaurant in Amsterdam-Noord op het voormalige Stork-terrein.

Het kwartet kwam in een bootje naar Stork toe, waarna het geflits der camera’s de hemel nog urenlang verlichtte. Schattig was dat de redactie van Cosmopolitan, mogelijk na dagenlang beraadslagen, de naam CosmopoliJAN voor dit project had bedacht. En dat JAN stond ook nog in een afwijkende kleur én in hoofdletters op het omslag – vermoedelijk ten behoeve van de categorie gansjes. Lekkere meiden waren er ook naar Stork gekomen, getuige model Kim Feenstra op foto zes. Alle fotografen hielden wel bij het afdrukken hun hand op hun kontzak, want je weet het met Kimmie maar nooit.

Onderwerpen