Spring naar de content

Engelsen willen blote-borsten-pagina uit krant verbannen

Leden van de LiberalDemocrats-partij in het Engelse Lagerhuis hebben de woede van vele landgenoten op de hals gehaald door de zogenaamde ‘Page 3 girls‘  van tabloidkrant the Daily Star te willen verbieden. Het brein achter de ban is voormalig volksvertegenwoordiger Evan Harris en hij kreeg tijdens het partijcongres van de LibDems veel bijval. Volgens Harris worden de schaarsgeklede dames als lustobjecten gezien en daarom moet volgens hem de Daily Star, mochten ze de ‘page 3 girls’ houden, niet zomaar tussen de andere kranten in de schappen moet liggen, maar ‘op een hogere plank’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De kans dat Harris de fameuze pin-up foto’s uit de tabloid weet te weren is zeer klein. Twee jaar geleden probeerde een lid van de Labourpartij hetzelfde, wat tot een heuse ‘Save Our Boobs’ campagne leidde. Voor veel van de 700,000 lezers zijn de borstenfoto’s op pagina 3 juist een reden om de krant elke dag te kopen.

Ondertussen hebben ook sommige pagina-3 meisjes gereageerd op de plannen van de Liberal Democrat. Zo noemde Porchia Watson, de blondine die onlangs met deze deze foto’s in de Daily Star stond, de plannen ‘absoluut belachelijk’. Watson: “Dit is echt het laatste waar men het over moet hebben. Een paar weken geleden hadden we nog te maken met rellen in onze straten, maar nu verspillen we onze tijd met Page 3.”

Onderwerpen