Spring naar de content

VVD-senator hanteert maffia-tactiek tegen dagblad De Limburger

De kwestie rondom de in opspraak geraakte VVD-senator Jos van Rey wordt steeds onverkwikkelijker. De VVD laat weten dat de twee hoogleraren die stevige uitspraken doen over het functioneren van Van Rey als wethouder in Roermond wat de liberalen betreft ‘prostituees’ zijn. Ook zou dagblad De Limburger ‘een kruistocht’ voeren tegen de liberale volkspartij. Daarnaast stopte de partner van Van Rey dit weekeinde een dode vis gewikkeld in een krant in de brievenbus van een Limburgse journalist. U begrijpt, politiek in Limburg wordt dus wat anders bedreven dan de partijtop in Den Haag gewend is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De Limburgse VVD’ers spelen het hard. Zo zou De Limburger-hoofdredacteur Huub Paulissen bloed aan zijn handen hebben door korte metten te willen maken met Van Rey. Zoals hij dat volgens de VVD eerder deed met de vertrokken gouverneur Leon Frissen en ex-gedeputeerde Ger Driessen (CDA). Dat leverde de volgende VVD-cartoon op.

Absolute hoogtepunt in de Limburgse rel is de actie van de echtgenote van senator Van Rey. Zaterdag stopte de partner van Van Rey een pakketje in de brievenbus op het thuisadres van een journalist van De Limburger. In een plastic zak zat een stuk vis gewikkeld in een krant van zaterdag met de artikelen over Van Rey en een briefje. Daarin maakte de partner aan de journalist duidelijk dat wie kaatst, de bal moet verwachten. Zij attendeerde de journalist zaterdagmiddag per sms op de brievenbusactie ‘vanwege het warme weer‘.

De boodschap met de dode vis doet onvermijdelijk terugdenken aan The Godfather. Terwijl de Corleone’s verwikkeld zijn in een maffia-oorlog krijgt Sonny Corleone een vis bezorgd in een kogelvrij vest.”What the hell is this?” wil de onstuimige Corleone-telg weten. Eén van zijn caporegime legt uit dat het betekent dat de dommekracht van de familie is geliquideerd. “Luca Brasi sleeps with the fishes.” Politiek in Limburg, je moet ervan houden.