Spring naar de content

Medewerker opiniesite Nina Brink & Pieter Storms: ‘Het zijn toch geen Idi Amins?’

MET UPDATES – Nadat Max Pam op 24 september onthulde dat Nina Brink en Pieter Storms aandeelhouders zijn van de nieuwe opiniesite van Charles Groenhuijsen verwachtten wij een exodus bij Mootz.com. Er gebeurde weinig. Liefst 57 prominenten vinden de website nog steeds een mooi initiatief, een prima concept en een inline ”I’m on board!” roept Frans Timmermans nog steeds opgewekt. Ook Volkskrant-columniste Malou van Hintum is één van de 57. “Leuk dat je me vraagt!” staat er naast haar foto. Van Hintum was alleen niet verteld dat Storms & Brink geld willen verdienen met haar opinies. “Als ik dit van tevoren had geweten, zou ik er niet zo gemakkelijk ja op hebben gezegd.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een meisjesdroom natuurlijk, werken voor Pieter Storms en Nina Brink.
Malou van Hintum: “Oh, ik wist helemaal niet dat zij er erachter zitten. Als ik dit van tevoren had geweten, zou ik er niet zo gemakkelijk ja op hebben gezegd. Ik werd gevraagd door Charles Groenhuijsen, bij wie ik een goed gevoel heb. Dat positieve gevoel zou ik bij die twee wel moeten opgraven…”

U heeft nog niets geschreven op de site?
“Ik wilde Charles sowieso vandaag mailen om te vragen of ik mijn inlogcode nog moet krijgen. Kan ik meteen vragen hoe het zit met Pieter en Nina.”

Volgens Max Pam doet u vrijwilligerswerk voor Pieter & Nina. Klopt dat?
“Er is een of andere verdeelsleutel. Als er winst wordt gemaakt, krijg je meer geld naarmate er vaker op je stuk wordt geklikt. Maar daar heb ik me eerlijk gezegd nog niet in verdiept.”

U weet nu vijf minuten dat u voor Pieter & Nina werkt. Hoe voelt het?
“Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ze gaan zich niet met de inhoud van mijn stukken bemoeien neem ik aan. En het zijn toch geen Idi Amins?”

UPDATE, 17.58 uur – Van Hintum kan gerust zijn: Groenhuijsen belooft in een uitgelekte brief aan de medewerkers van de site dat ‘[[popup file=”2011-10/schermafbeelding-2011-10-06-om-17.57.55.png” description=”minimaal 25%” alt=” ” align=”inline” ]]’ van de winst van Mootz naar de vrijwilligers gaat.
UPDATE, vrijdag, 17.12 uur – Van Hintum laat weten haar medewerking op te zeggen: “Ik heb Charles inmiddels gevraagd me van de site te verwijderen. Ik hou er, ook na een nachtje slapen, een ongemakkelijk gevoel bij. En ik ben geen
zelfstandig ondernemer geworden om te werken voor mensen die me een ongemakkelijk gevoel bezorgen.”