Spring naar de content

PVV-stemmer: ‘Wilders is het keffertje van Rutte’

“Als je praat over Job Cohen als het poedeltje van Mark Rutte, dan is Geert Wilders het keffertje van Mark Rutte. Hij blaft wel, maar hij bijt niet.” Aldus een PVV-stemmer in een onderzoek van EenVandaag onder 26.000 mensen, onder wie vierduizend PVV-stemmers. Het PVV-electoraat is ontevreden over het gedoogvehikel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Het vertrouwen van de PVV-kiezers in het kabinet Rutte is flink gedaald na één jaar gedogen. Bij het aantreden vorig jaar oktober had tachtig procent van de achterban van Wilders vertrouwen in de nieuwe ministersploeg. Deze week is dat gedaald naar 59 procent.

De miljardensteun voor Griekenland is één van de grootste bezwaren. De PVV-stemmer voelt zich buiten spel gezet: VVD en CDA trekken hun eigen plan om zonder rekening met de PVV te houden. Wilders-stemmers vragen zich steeds vaker af waarom ze zo’n kabinet nog langer moeten gedogen: 41 procent vindt dat de PVV de gedoogsteun moet intrekken omdat Nederland vorige week instemde met de uitbreiding van het Europese noodfonds.

Enfin, dat wordt een interessante uitzending straks. Geert Wilders zal zelf ook reageren op de bevindingen. Kijktip voor de donderdagmiddag: EenVandaag, Nederland 1, 18:15 uur.