Spring naar de content

Het ware gezicht van de Occupy-beweging

Er verschijnen steeds meer barsten in het beeld van de Occupy-beweging. In Washington D.C. duwden demonstranten dit weekeinde een 78-jarige vrouw een trap af, in Nederland zijn de Occupiers inmiddels aan het kraken geslagen. Demonstranten braken dit weekeinde in bij een voormalig Shell-laboratorium in Amsterdam. Ze zeggen dat ze het pand ‘bezet’ houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De 78-jarige Dolores Broderick bezocht vrijdag een diner ter ere van de Amerikaanse president Ronald Reagan. De festiviteit maakte onderdeel uit van een bijeenkomst van de Americans for Prosperity Group. Een organisatie gelïeerd aan de Tea Party-beweging. Eerder die dag spraken presidentskandiaten Mitt Romney en Herman Cain aldaar.

Tijdens het diner werd de sfeer op staat grimmig. Toen de bejaarde dame het pand probeerde te verlaten werd zij aangevallen door de Occupiers.

In Nederland is het vooralsnog niet tot geweldadigheden tegen eerzame burgers gekomen. Wel is er sprake van inbraak. In Amsterdam hebben de Occupiers een oud laboratorium van Shell gekraakt. Kraken is bij wet verboden in Nederland. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan.

Wellicht dat de demonstranten op het Beursplein klaar waren met de nachten die steeds kouder worden en daarom het Shell-pand gekraakt hebben. Dat verklaart in ieder geval waarom het merendeel van de tentjes ‘s nachts leeg is.

Beelden van het gewelddadige protest van de Occupiers in Washington D.C. ziet u hier onder.