Spring naar de content

RECTIFICATIE INZAKE NLENERGIE

In het artikel “Johan Derksen is een jokkebrok; NEM-berekening klopt van geen kant” heeft HP/De Tijd herhaaldelijk ten onrechte gesteld dat de prijsvergelijking van de Nederlandse Energie Maatschappij als getoond in haar Johan Derksen-campagne niet zou kloppen en NLEnergie niet de goedkoopste, maar de duurste leverancier zou zijn. Zowel de Nederlandse Energie Maatschappij en de heer Derksen heeft HP/De Tijd hiermee ten onrechte als jokkebrok neergezet.
Er ontstond verwarring door de beloofde kortingen. ‘Na 1e jaar 5%’ en ‘Na 2e jaar 10%’ werd door HP/De Tijd opgevat als 5% korting over het 2e jaar en 10% over het derde jaar. NLEnergie bedoelde: 5% over het eerste jaar en 10% over het tweede jaar. Daardoor klopte onze berekening niet.
HP/De Tijd heeft geconstateerd dat de door haar gemaakte berekening onjuist is en in het geheel niet klopt. De berekening van de Nederlandse Energie Maatschappij is volledig juist en het door de Nederlandse Energie Maatschappij berekende voordeel over drie jaar ten opzichte van Nuon, Essent en Eneco is correct. De Nederlandse Energie Maatschappij is daarmee bij een vast contract voor drie jaar goedkoper dan de concurrentie.
HP/De Tijd heeft zonder objectief onderzoek te hebben verricht en zonder dat daaraan enige feiten ten grondslag liggen zowel de Nederlandse Energie Maatschappij als de heer Derksen in een kwaad daglicht gesteld. HP/De Tijd betreurt het ten zeerste dat zij de Nederlandse Energie Maatschappij en de heer Derksen hiermee schade heeft berokkend en heeft daarom deze rectificatie geplaatst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie