Spring naar de content

PVV pleit voor Hollandse prak op Naturalisatiedag

Een gloedvol betoog van PVV-senator en Haags raadslid Machiel de Graaf voor de ‘Hollandse prak’ op de redactietelex zojuist. Hij wil dat op Naturalisatiedag een ‘Hollandse maaltijd’ wordt geserveerd aan nieuwe Nederlanders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Sinds 2008 is het iedere vijftiende december Naturalisatiedag, naar een idee van Rita Verdonk. Op Naturalisatiedag overhandigen gemeenten tijdens een feestelijke ceremonie de verklaring van het verlenen van het Nederlanderschap aan nieuwe burgers die tevens hun inburgeringsexamen met succes hebben afgelegd. In Den Haag maken ze daar een feestje van: een bijeenkomst in theater Diligentia met aansluitend een buffet. Daar zit de makke volgens De Graaf. Er wordt namelijk een multicultureel buffet geserveerd. En dat steekt de PVV’er.

“Ik eet, behalve halal, uit alle windstreken maar op de Landelijke Naturalisatiedag serveer je natuurlijk geen multicultureel buffet. Op zo’n belangrijke dag waar je de Nederlandse Nationaliteit verkrijgt, eet je natuurlijk ook een Hollandse maaltijd, dat lijkt me niet meer dan normaal. Het zijn bovendien zware economische tijden en ook omdat de winter in aantocht is, stel ik voor dat er van gemeentewege Boerenkool met worst wordt geserveerd. Dat is lekker, hartstikke gezond en is een stuk goedkoper dan een multicultureel buffet,” aldus de politicus in Raadsvragen.

U begrijpt, boerenkool met worst luidt het devies. Waar De Graaf niet bij heeft stilgestaan is dat de twee belangrijkste ingrediënten – boerenkool en aardappelen – geen Nederlandse oorsprong hebben. De boerenkool komt van origine uit Klein-Azië en Griekenland. Op de lagere school leerde u al dat de aardappel uit Zuid-Amerika is komen overwaaien.

Foto: Brutsellog. Elke dag een recept met foto.

Onderwerpen