Knutselen aan katten

emma brunt 4 jan 2012 Politiek

Ook kattenrassen zijn aan trends onderhevig. Katten met dwerggroei of oorafwijking winnen terrein, en een pers moet tegenwoordig een minuscule neus en uitpuilende ogen hebben, anders kan hij de eerste prijs in de show wel vergeten. Een reportage uit de wereld van het kattenfokken.

Een poosje geleden keek ik naar Cats 101, een tv-programma van Animal Planet over raskatten, en zag tot mijn verbijstering een kat in beeld komen die de lichaamsbouw had van een teckel, met pootjes die minstens twee keer zo kort waren als die van een normale kat.

Dat was de ‘munchkin’, vertelde een opgewekte Amerikaanse commentaarstem, die er de nadruk op legde dat dit genetische defect – erfelijke dwerggroei – geen enkel nadelig effect had op de speelsheid, beweeglijkheid en andere aantrekkelijke eigenschappen van dit nieuwe, uiterst exclusieve maar ‘helaas nog niet overal erkende’ kattenras. De munchkin zou bijvoorbeeld heel sociabel zijn en buitengewoon goed overweg kunnen met andere huisdieren en kinderen. Echt wat je noemt een aanwinst voor het hele gezin.

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Reageer op artikel:
Knutselen aan katten
Sluiten