Spring naar de content

Knutselen aan katten

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een poosje geleden keek ik naar Cats 101, een tv-programma van Animal Planet over raskatten, en zag tot mijn verbijstering een kat in beeld komen die de lichaamsbouw had van een teckel, met pootjes die minstens twee keer zo kort waren als die van een normale kat.

Dat was de ‘munchkin’, vertelde een opgewekte Amerikaanse commentaarstem, die er de nadruk op legde dat dit genetische defect – erfelijke dwerggroei – geen enkel nadelig effect had op de speelsheid, beweeglijkheid en andere aantrekkelijke eigenschappen van dit nieuwe, uiterst exclusieve maar ‘helaas nog niet overal erkende’ kattenras. De munchkin zou bijvoorbeeld heel sociabel zijn en buitengewoon goed overweg kunnen met andere huisdieren en kinderen. Echt wat je noemt een aanwinst voor het hele gezin.

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen