Spring naar de content

Newsweek: ‘Wilders is giftige xenofoob

MET UPDATE – Vergeet Alexander Pechtold, vergeet koningin Beatrix en vergeet Maarten van Rossem. Vergeet zelfs Ella Vogelaar en de Internationale Socialisten. Want bij het Amerikaanse weekblad Newsweek (oplage: ruim anderhalf miljoen exemplaren) weten ze pas écht hoe je Geert Wilders in stukken scheurt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zijn partij is een ‘platform of paranoid hate’, zijn standpunten rieken naar ‘cynicism and self-indulgence’, zijn reputatie is ‘toxic’ en vroeger was hij ook nog eens een ‘spoiled baby’. Says who? Says het allernieuwste nummer van Newsweek in een zes pagina’s tellend Geert Wilders-verhaal. Kop: ‘Can’t someone tell Geert Wilders to stop his anti-Muslim diatribes before somebody gets hurt?

Op [[popup file=”2012-01/schermafbeelding-2012-01-16-om-13.15.27.png” description=”de cover” alt=” ” align=”inline” ]] wordt het artikel aangekondigd als een vraaggesprek (‘Meet Geert Wilders’) en auteur Christopher Dickey meldt ook zelf in de derde alinea van zijn verhaal met enige nadruk dat hij een ‘wideranging interview’ met Wilders heeft gehad. Maar helaas: de PVV-leider komt in Newsweek nauwelijks aan het woord, al mag hij nog wel even kort ontkennen dat hij een agent is van de Mossad (‘It’s all nonsense’). Enige nieuwtje in het hele verhaal: Wilders is bezig met op poten zetten van een International Freedom Alliance. Komt, althans volgens Dickey, omdat hij ‘the market for Islamophobia’ graag wil uitbreiden.

UPDATE, 13.19 uur – Het artikel, dat met hulp van de Nederlandse journaliste Nadette de Visser tot stand kwam, staat inmiddels ook online.

Onderwerpen