Spring naar de content

‘Medium’ fotografeert Jos Brink in huis van Sandra Reemer

We hebben hem enige jaren moeten missen in de publiciteit, maar Robbert van den Broeke heeft weer van zich laten horen. Een opfrissertje? Robbert van den Broeke is het uiterst pijnlijk ontmaskerde paranormale medium dat in 2004 en 2005 enige furore maakte op televisie. Irene Moors maakte de serie Er is zoveel meer met de jonge Brabander. Na de onthullingen dat Van den Broeke de kluit had belazerd, werd het stil.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Tot nu. Want in het spirituele blad Spiegelbeeld laat hij zich ‘interviewen’ door Janet Ossebaard, die zelf helemaal into graancirkels is. Interviewen hebben we even tussen aanhalingstekens geplaatst, want enige vorm van kritiek of tegenspraak hebben we niet kunnen aantreffen. Uit alles blijkt dat Ossebaard het gevallen medium adoreert.

We willen u enkele highlights uit het gesprek niet onthouden. Robbert verklaart nu dat hij de kennis die hij destijds had van overledenen helemaal niet zelf op internet had opgezocht, maar dat hij via het contact met gene zijde doorkreeg waar de informatie te vinden was. “Ik zag letterlijk het archief van hun vorige leven en waar dat te vinden was op internet. Erg bijzonder, maar voor sceptici was dit het zogenaamde bewijs dat ik op de website geweest moest zijn. Totaal belachelijk, maar goed…”

Het gesprek gaat vooral over foto’s die Robbert maakt, van engelen, overledenen, lichtbollen, UFO’s en buitenaardse wezens. Nee nee, dat wordt allemaal niet getruceerd, zoals Van den Broeke eerder al aantoonbaar deed. Nu is het écht echt. Zo fotografeerde hij het gezicht van de overleden Jos Brink in het huis van zijn voormalig assistente Sandra Reemer. Pardon? We laten het de oud-presentatrice zelf even vertellen, want ook zij wordt opgevoerd in het gesprek.

“Ik kwam voor het eerst bij Robbert voor een reading op 15 april 2010. De avond ervoor sms’te Robbert me: ‘Neem je camera mee’. Ik had geen idee waarom, maar stopte de camera in mijn tas. In Hoeven zaten we buiten: Robbert, zijn ouders en ik. Plotseling gaf Robbert aan dat hij een aanwezigheid voelde doorkomen, dus we gingen meteen naar de kamer waar hij de readings geeft. Terwijl we over koetjes en kalfjes praatten maakte Robbert foto’s van alles en nog wat: van de ruimte, de deur, de kast. Ik snapte er niets van. Vervolgens gingen we zitten en keken we naar de foto’s. Ik moest nog lachen en maakte een opmerking over zijn hopeloze fotografie, wie maakt er nou foto’s van het meubilair? Maar toen gebeurde het! Ineens zag ik het gezicht van Jos Brink op de foto’s! Ik viel van mijn stoel van verbazing. Echt, ik kom mijn ogen gewoon niet geloven. Zoals je weet heb ik jarenlang met Jos samengewerkt en we zijn tot aan zijn dood bevriend gebleven. Hij verscheen in meerdere hoedanigheden op mijn camera: met haar, zonder haar, gezond, ziek, jong, oud, open ogen, open dicht. Hij liet zich in al zijn facetten zien. In een serie van niet minder dan 53 foto’s. Wat een schok, wat een emoties… Ik was echt totaal verbouwereerd.”

Wij ook. Echt waar. Heus!

Onderwerpen