Spring naar de content

Xenos-kussens, kerstkaarten & ‘diverse sauzen’: de bonnetjes van het kabinet

Eens in de zoveel tijd vragen de nijvere collega’s van RTL Nieuws de bonnetjes en declaraties van bestuurlijk Nederland op. De redactie van HP/De Tijd mag daar graag doorheen struinen en dat levert soms interessante zaken op. Vandaag publiceerde RTL de bonnetjes van het kabinet. Henk Bleker kreeg de deurwaarder aan de deur, premier Rutte verstuurde 450 kerstkaarten en de sauzen van Jan Kees de Jager.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Bonnetjes geven altijd een aardig inkijkje in het leven van een politicus. Zo heeft Henk Bleker op veel kranten een abonnement behalve op NRC Handelsblad. Die krijgt de staatssecretaris vermoedelijk van Barbara.

Zorgelijker was het ‘[[popup file=”2012-02/b2.jpg” description=”dwangbevel in naam der koningin” align=”inline” ]]’ dat Bleker ontving. De waterschapsbelasting voor zijn pied-à-terre (maandelijkse huur 1487,88 euro) was niet op tijd betaald. Daarnaast wilde Bleker zijn eigen touch aan het appartement geven. Dat werden [[popup file=”2012-02/b_1.jpg” description=”zes kussens van de Xenos” align=”inline” ]].

Jan Kees De Jager is zoals bekend van het goede leven. Hij declareert tientallen diner’s bij het gerenommeerde restaurant Saur, vermaard vanwege zijn oesters. Ook declareert De Jager zijn sauzen. Dat leest u goed, op woensdag 1 juni 2011 bestelde hij ‘diverse soorten saus’ bij Rimboe Sauzen. [[popup file=”2012-02/saus.jpg” description=”Gewoon de lekkerste. Ech wel.” align=”inline” ]]

Premier Rutte denkt ondertussen aan [[popup file=”2012-02/v.jpg” description=”2000 visitekaartjes” align=”inline” ]] genoeg te hebben. Ook verstuurde de eerste minister [[popup file=”2012-02/kerst.jpg” description=”450 kerstkaarten” align=”inline” ]].

Enfin, wij bladeren nog even door. Zelf meezoeken doet u hier.