Spring naar de content

1983. Toen was je hond op het dak van de auto binden nog heel gewoon

MET UPDATE – Mitt Romney ging in 1983 met de familie op vakantie naar Canada, stopte zijn Ierse setter Seamus in een kooi en bond deze vervolgens op het dak. Het verhaal doet al de ronde sinds 2007, The New Yorker liet zich er door inspireren en zorgt voor een voorlopig hoogtepunt met zijn cover van deze week.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het verhaal van Seamus kwam voor het eerst naar buiten op zaterdag 4 augustus 2007 in de column van Gail Collins van The New York Times. De Romneys reden iedere zomer van Boston naar het Canadese Ontario. Hond Seaumus moest uiteraard ook mee maar wel in een kooi vastgebonden op het dak van de stationwagen. Toen de poep over de achterruit liep stopte Romney bij een benzinestation om auto én hond schoon te spuiten. “It was a tiny preview of a trait he would grow famous for in business: emotion-free crisis management.” Collins is gek op de anekdote, ze heeft hem sinds 2007 al dertig keer opgedist in haar columns.

Romney kon het verhaal tot nu toe enigzins weglachen, daar komt nu verandering in.

Seamus is in dit geval vervangen door Romneys tegenstrever Rick Santorum. The New Yorker vraagt zich af of Santorum écht ‘in the doghouse‘ zit of toch nog kans maakt op de nominatie van de Republikeinen. Ryan Lizza denkt van wel. Sterker, misschien maakt zelfs Newt Gingrich ‘with his now zombie-like candidacy‘ nog een kans. Enfin, Life of the party; can the G.O.P. save itself? 

INSTANT UPDATE – Seamus heeft een eigen website. Seamus2012!

Onderwerpen