Spring naar de content

Uitgeverij Contact bezet alle ereplaatsen in de Boekenweek

Komende woensdag begint de Boekenweek, en uitgeverij Contact lijkt er het meeste van te gaan profiteren. De bovenste drie plaatsen in de AKO Boeken Top 10 zijn van het uitgeefhuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat het ook nog drie non-fictieboeken zijn past helemaal in de trend. Nog een trend: alle drie de boeken werden bij het publiek bekend via de televisie: Swaab was ooit Zomergast bij de VPRO; Cornelisse is regelmatig tafeldame bij DWDD.

Nog een succesje voor Contact: fondsauteur Nico Dijkshoorn is de maker van het jaarlijkse Boekenweek-essay. Verder alles goed is een brievenboek à la Dijkshoorn, dus niet voor de liefhebbers van subtiliteiten. Het essay met dit jaar als thema ‘Vriendschap’ is voor € 2,50 te koop in de Boekenweek.

Het Boekenweekgeschenk is van Tom Lanoye, en volgens sommige recensenten is Heldere hemel het beste cadeautje van de CPNB sinds jaren.

AKO Boeken Top 10
1
(1) En dan nog wat – Paulien Cornelisse
2 (2) Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
3 (re) Wij zijn ons brein – Dick Swaab
4 (3) Ouwehoeren – Martine & Louise Fokkens
5 (4) Koorts – Saskia Noort
6 (re) Dit wordt jouw jaar – Ben Tiggelaar
7 (8) Mag ik je nummer even? – Sophie Kinsella
8 (5) Bonita Avenue – Peter Buwalda
9 (9) Getuige – Lars Kepler
10 (7) Noorderlicht – Suzanne Vermeer

Onderwerpen