Spring naar de content

‘Excuses van Rick Nieman zouden niet misstaan’

Uit het niets fileerde Carlo Boszhard gisteravond Volkskrant-televisierecensent Jean-Pierre Geelen. Dit deed hij in het RTL-programma Kwestie van Kiezen. Presentator Rick Nieman voedde de tirade van Boszhard met verkeerde informatie. “Dat valt me tegen van Rick,” stelt Geelen. “De recensie waar Boszhard zo over tekeerging heb ik namelijk helemaal niet geschreven.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Heeft de gewraakte recensie dan niet in de Volkskrant gestaan?
Jean-Pierre Geelen: “Dat wel. Alleen is deze recensie geschreven door Lorenzo van www.recensiekoning.nl en niet van mij. Recensiekoning had een rubriek op de achterste pagina van de krant, vandaar misschien de fout.”

Carlo Boszhard noemt u ‘dom’, en stelt dat u slecht schrijft.
“Ik vind niet zo leuk dat ik deze kwalificaties naar mijn hoofd krijg. Ik kan prima tegen kritiek, zelf schrijf ik ook wel eens minder leuke dingen over iemand, maar dan moet de kritiek wel gebaseerd zijn op iets dat ik zelf heb gezegd op geschreven.”

Wat vindt u dan van Boszhards programma De TV Kantine?
“Ik heb in het verleden ook wel eens kritisch over het programma geschreven. Ik vind Boszhard een groot tv-talent. Het imiteren is alleen aan inflatie onderhevig. Als ze Irene Moors op een grote donkere vrouw kunnen laten lijken, kunnen ze mij ook op een grote donkere vrouw laten lijken.”

En wat is uw mening over Boszhard?
“Carlo is wel goed met stemmetjes. Als de De TV Kantine goede tekstschrijvers zou hebben, zou het ook wel een aardig programma kunnen zijn. Nu blijft het een beetje bij slappe onderbroekenhumor. Dat vindt een aantal miljoen mensen leuk, maar met mij vinden ook vele miljoenen mensen vinden dat helemaal niet leuk.”

En nu, verwacht u excuses van Boszhard?
“Ik verwacht helemaal niets. Televisie heeft geen correctierubriek, dus het zal er wel bij blijven. Van Carlo verwacht ik überhaupt niets. Van Rick Nieman zou ik een kort mailtje met ‘Sorry Jean-Pierre, ik zat ernaast’, wel erg waarderen.”

Het is niet voor het eerst dat u een veeg uit de pan krijgt. Ook Prem moest u al hebben. Hij suggereerde dat u het ‘voornamelijk met kleine kindertjes deed’.
“Dat is wel onthullend. Roem maakt kennelijk het incasseringsvermogen van televisiepersoonlijkheden erg klein. Hoe het ook kan bewees Arie Boomsma. Op hem had ik vorige week kritiek. Hij twitterde dat er in die kritiek wellicht een kern van waarheid zat. Dat vind ik dan weer erg sportief.”