Spring naar de content

Gadgets: schootkussen, doorkijkbril, kattenkrabkarton

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

SCHOOTKUSSEN

Vroeger heette een ongehuwd persoon nog ‘alleenstaand’ te zijn, tegenwoordig is het wat kwieker klinkende ‘alleengaand’ meer in zwang. Maar eigenlijk zijn dat allebei al eufemismen voor de oorspronkelijke term: ‘alleenliggend’. Dit comfortabele kussen van de firma Hizamakura is de hedendaagse pendant van het aloude troostmeisje, gemaakt van polyurethaan en polyester. Bij bestelling kunt u kiezen voor een rokje in spannend rood of stijlvol zwart – voor als er een cocktailparty op het programma staat. Het gedeelte onder dat rokje is overigens niet naar het leven geboetseerd, dus het blijft bij dromen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Hizamakura Lap Pillow

$ 127 via japantrendshop.com

DOORKIJKBRIL

Dit ding heeft wel wat weg van die zwarte balkjes die je criminelen vaak ziet dragen op foto’s, maar het biedt beduidend meer functionaliteit. Zo kun je er niet alleen gangsterfilms mee bekijken, maar ook romantische komedies en zelfs documentaires. De beelden worden middels minibeamertjes geprojecteerd op de binnenkant van de brillenglazen, zodat uw ogen minder snel vermoeid raken. Het is voortaan dus gewoon weer de schuld van de film zelf als u erop uitgekeken raakt. De glazen zijn licht lichtdoorlatend: door simpelweg uw focus te verleggen ziet u of de file alweer in beweging is gekomen.

Moverio BT-100

$ 699,- via epsonstore.com

GOLFOLOGE

Speciale horloges voor de golfende klasse kennen we al langer; dan grijpen we naar de bling-bling van Breitling of iets geks van Rolex. Maar nu is er ook een ‘klokkie’ dat de fervente ballentikker wat extra functionaliteit biedt. Het apparaatje is uitgerust met GPS en kent de baangegevens van meer dan 20.000 golfbanen wereldwijd. Zo kan hij u haarfijn vertellen met welke club u de volgende hole te lijf dient te gaan. Met de komst van deze polscaddy kan uw levende caddy zich voortaan beperken tot het pendelen tussen clubhuis en green om rondjes bier en bitterballen te bezorgen.

MOTOACTV Golf Edition

vanaf $ 249,99 via motorola.com

PAPAPLUBAK

Terrasverwarming, speciale rookruimtes, chemotherapie: er wordt heel wat verzonnen om fervente rokers te plezieren. Maar de grootste vijand van vuur is van oudsher water, en in onze contreien dan met name regenwater. Deze paraplu met ingebouwde asbak zorgt ervoor dat u in elk geval dát element weet te trotseren tijdens uw kwartierlijkse relaxmomentje. Het dak van de plu is versierd met de titels van toepasselijke rookliedjes, zoals Cigarettes in Hell van Oasis. De paraplu is ook los te halen van de asbak voor als u een keer geen zin heeft om te roken in de regen, of vice versa.

€ 19,95 via ditverzinjeniet.nl

KATTENKRABKARTON

Katten hebben wat met papier, zo moge alleen al blijken uit het bestaan van De Poezenkrant. En aangezien karton de overtreffende trap van papier is, moet deze kartonnen krabpaal wel een geheide hit worden in kattenkringen. Doordat de verschillende kartonschijven afzonderlijk draaibaar zijn, kunt u er zelf een mooi en rustiek glooiend patroon in aanbrengen. Hierna kan uw kat weer aan de slag om dat lekker helemaal in de war te krabben. Navulsets zijn beschikbaar voor als uw paal kaal is. Met de hand gemaakt in de Verenigde Staten van Amerikat.

Modern Cardboard Cat Scratching Tower

$ 95,- via etsy.com

Onderwerpen