Spring naar de content

Kerk vindt CDA verantwoordelijk voor eigen geluid

Het CDA-lijsttrekkersdebat liep gisteren enigszins in de soep door een haperende geluidsinstallatie. De Rotterdamse Sint-Laurenskerk wast de handen in onschuld.
Het zal je maar gebeuren. Een CDA-lijsttrekkersdebat in je kerk, live uitgezonden op Politiek24 en dan vervolgens imagoschade oplopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het bestuur van de middeleeuwse Sint-Laurenskerk was niet erg ingenomen met de reacties die ze kreeg op het debat. Ze zette een persverklaring online: “Tijdens dit evenement is geen gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie en technisch personeel van de Laurenskerk. Het geluid was in handen van een door het CDA ingehuurde externe partij.” Om af te sluiten met: “Middels deze berichtgeving hopen wij de negatieve effecten te beperken en wij zien u graag bij een van onze evenementen in de Laurenskerk.”

Er werd wel meer gemopperd vandaag over het debat. Kees de Groot van het Reformatorisch Dagblad miste vooral de christelijke boodschap in het debat. De bijbel lijkt vergeten volgens hem.

De conclusie die alle commentatoren trokken is dezelfde: er was geen duidelijke winnaar aan te wijzen gisteren. Maar zoals HP/De Tijd”s Frans van Deijl al eerder stelde: het doet er niet zoveel toe. De strijd zal namelijk gaan tussen Sybrand van Haersma Buma en Henk Bleker; de stad versus het dorp.

Wat ons brengt op de kijktip van vanavond: het dorp schuift vanavond aan bij Pauw & Witteman. Tevens werden wij vandaag gewezen op onderstaande campagneposter van voormalig D66-prominent Hein Westerouen van Meeteren. Voorwaar, die campagneslogan komt ons bekend voor: