Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds 1988. Wie staat 'op 4'?

Hofkens, Verlaat of Opdam: wie is volgens u de allerslechtste linksbenige centrumverdediger van Oranje sinds 1988? John Veldman is door u inmiddels verkozen tot slechtste rechtsbener. Wie wordt zijn linksbenige kompaan in de achterhoede?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was écht een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het Allerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers. Klik hier voor de stand van zaken tot nu toe, met onder andere Dave van den Bergh en Martijn Meerdink in de basis.

Vandaag deel 8: wie was de allerslechtste linksbenige centrumverdediger?
Joris Matthijsen is, mits fit, een vaste waarde 'op 4' in het Oranje-van-nu. Zijn voorgangers waren niet allen even succesvol. Wie was de minste?

KANDIDAAT 1. Wim Hofkens (1958, 5 interlands)
Wim Hofkens speelde verreweg zijn meeste wedstrijden in België. In Nederland begon hij zijn profloopbaan bij Willem II. Bij Anderlecht vierde hij internationale successen, hij won de UEFA Cup in 1983. Tussen 1983 en 1989 wordt hij zonder regelmaat opgeroepen voor Oranje. Een vaste basisplaats haalt hij nooit. Zijn interlandloopbaan eindigt als Hofkens niet wordt uitgenodigd voor het Wereldkampioenschap van 1990.

Hofkens won in 1983 met Anderlecht de UEFA Cup. Een kort verslag van deze wedstrijd:

KANDIDAAT 2. Frank Verlaat (1968, 1 interland)
Na tien seizoenen in het buitenland keerde Verlaat in 1999 ineens terug bij Ajax. De Amsterdammers waren een jaar eerder als zesde geëindigd: dat moest beter! Verlaat bakte er vrij weinig van, Ajax werd slechts vijfde waarop Frank Ajax maar weer Verliet.

Verlaat heeft wel een aanbidder. Lovedoctor Harry Vermeegen komt in actie! All you need is Frank Verlaat

KANDIDAAT 3. Barry Opdam (1976, 8 interlands)
Och, die arme Barry. Hij speelde vrijwel de hele kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap van 2006, maar viel plots en tamelijk onverwacht af voor de definitieve selectie. Bondscoach Marco van Basten (uit de Gouden Generatie, dus hij heeft altijd gelijk) kwam tijdig tot inkeer en liet Barry barsten.

AZ speelt in 2005 de kwartfinale van de UEFA Cup tegen het Spaanse Villareal. Barry Opdam krijgt binnen een minuut twee gele kaarten. Gelukkig voor hem krijgt Villareal-slachtoffer José Mari ook rood en houdt AZ de tegenstander op 1-1. AZ gaat tóch door naar de halve finale