Spring naar de content
bron: © 2012 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Charlize Theron: ‘Ik sta voor alles open’

Na drie jaar afwezigheid is ze terug met liefst drie films, waaronder twee geheideblockbusters. Gesprek in het zonnige Hollywood over haar eigenzinnige carrière, keuzes maken en functioneel naakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan-Henk Zandberg

Liefst zes keer moest Charlize Theron in 1997 auditie doen voor The Devil’s Advocate. Haar tegenspelers Al Pacino en Keanu Reeves vonden de Zuid-Afrikaanse actrice eigenlijk te mooi voor de rol van Reeves’ liefje. Ze diende maar even te bewijzen dat ze meer was dan een blonde bimbo. Het is bijna metaforisch voor de Hollywoodcarrière van de ‘white hot Venus’, zoals -Vanity Fair haar noemde, die pas na een stevige -uglification in Monster (2003) serieus werd genomen en uiteindelijk nog een Oscar toucheerde ook.

Toch hadden Pacino en Reeves een punt. Want zoals ze hier nu zit in haar hotelsuite in West-Hollywood lijkt ze inderdaad een buitenaardse verschijning. Haar huid soest babyzacht in het oranje Californische strijklicht. Therons gouden lokken doen aan jogsessies langs de branding denken, en als ze fel kijkt, wat ze vaak doet, blijkt ze op haar ravissantst. Het aandoenlijke moedervlekje rechts in haar hals is niet eens een constructiefoutje, maar benadrukt juist Therons volmaakte schoonheid.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap