Spring naar de content

Haagsche Post: PVV wil gekozen bondscoach

De PVV wil voortaan dat de trainer/coach van het Nederlands elftal wordt gekozen door de bevolking. Die verkiezing kan tegelijkertijd plaatshebben met de eveneens door de PVV beleden voorkeur om de minister-president te kiezen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Een en ander staat in een naar de Haagsche Post gelekte email, die afkomstig zou zijn van de partijtop en is gericht aan de fractieleden in de Tweede Kamer.

Het voorstel van de gekozen bondscoach komt op een moment dat heel Nederland valt over de eigengereide bondscoach Bert van Marwijk die verantwoordelijk wordt gehouden voor de nederlagen op het EK tegen Denemarken en Duitsland.

Vooral zijn vasthouden aan spelers als Van Bommel en Van Persie-zonder-Huntelaar, terwijl volgens de PVV heel Nederland kan zien dat ‘schoonzoon’ Van Bommel te oud en te langzaam is geworden en dat Van Persie als diepste spits niet uit de verf komt, steekt de PVV.

“De mensen in het land willen Huntelaar op de ‘9’ en Van Persie dus daarachter op ‘10’, terwijl Sneijder en Van der Vaart de plekken op het middenveld innemen van de hoogbejaarde Van Bommel. Maar de bondscoach negeert de stem van het volk met een hardnekkigheid die niet meer van deze tijd is en die de reputatie van ons land in het buitenland grote schade toebrengt,” aldus het mailtje.

Wat de Partij voor de Vrijheid betreft dient de bondscoach-verkiezing zo snel mogelijk plaats te hebben, met het oog op de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 in Brazilië die na de zomer alweer beginnen. Voor de opvolging van Bert van Marwijk, van wie wordt aangenomen dat hij maandag na de uitschakeling op het EK zijn ontslag neemt dan wel krijgt, geeft de PVV naar verluidt de kiezers de keuze uit de volgende kandidaten:

1. de huidige succescoach van AZ, Gert-Jan Verbeek,

2. aanstaand Heerenveen-baas en oud-bondscoach Marco van Basten en op

3. oud-voetballer en tv-sidekick Jan Mulder die zijn favoriete Nederlands elftal het liefst uit elf aanvallers laat bestaan en in het vervolg geen keeper meer opstelt.

De PVV was onbereikbaar voor nader commentaar.

/Haagsche Post is een rubriek van notities, geruchten en onbewezen theorieën uit de residentie.